Natural Jeugd Competitie - M28 Nanteuil-le-Haudouin 16-07-2016Joe kent geen grenzen met zijn overwinningen
Joe is een geboren talent. Hij heeft het in de vingers, vanaf zijn 7e jaar is Joe al zelfstandig jeugdlid, hij verzorgt en doet zijn spel met adviezen van goede duiven liefhebbers, maar wel zelfstandig. De eerste twee vluchten won hij al bij de Natural jeugdcompetitie. De duiven waren gelost om 12:30 uur, en om 18:04:26 viel de eerste duif bij Joe al op de klep. De duif 5-1312894 vloog Joe een eerste van de uitslag van alle deelnemende Jeugdleden, met een snelheid van 81 km/uur. Joe had in totaal 10 duiven mee op deze vlucht en had er 5 in de uitslag weten te krijgen. Joe vertelt: „Ik speel weduwschap op advies van mijn leermeester Richard Visscher omdat dat makkelijker is voor mij en ik zo ook andere dingen kan doen.”

Joe had dan ook niet verwacht dat hij een eerste van de gehele Competitie zou winnen. Hij heeft dan ook een zak duivenvoer van de hoofdsponsor Natural Granen uit België gewonnen.

Joe heeft dit jaar 40 jonge duiven en 15 kweekkoppels en 20 vliegduiven. In 2015 had Joe een 1e asduif jong in Kring 2 deze duif kwam rechtstreeks van kweekcentrum Natural in België deze duif staat nu bovenaan in het duifkampioenschap.Zaterdag 16-07-2016 vloog Julian Hampsink (9 jaar) de eerste plaats van de pupillen op de vlucht Nanteuil-le-Haudouin
Zaterdag om 12:30 werden de duiven van onder anderen Julian gelost met een westen wind kracht 3.

Gespannen zat Julian op zijn duiven te wachten. En om 18:18:29 viel de eerste duif op de klep van zijn duivenhok. Met een snelheid van ruim 80 km/uur en een afstand van 465 km is Julian met zijn duif 4-1543897 de eerste van de zelfstandige jeugd en de tweede in het hele klassement.

Julian was erg blij en had niet verwacht dat hij zo vroege duif zou hebben. Hij had deze vlucht 6 duiven mee, zowel doffers als duivinnen en vloog met 2 duiven in de uitslag in de Natural jeugdcompetitie. De vraag volgt dan: „Is de duif belangrijk voor Julian?” Julian vertelt dan ook „Ja hij is belangrijk omdat deze duif dit jaar al een paar keer vroeg was. Afstamming (G. Heerink/H. Bos) Clubleden.”

Julian speelt al 2 jaar met duiven samen met zijn vader en ze helpen elkaar dan ook graag. Hij heeft dit jaar in totaal 39 jongen waarvan 20 late jongen gekweekt. En dit samen met zijn vader die 6 kweekkoppels heeft.

En met een lach van oor tot oor en zijn eerste prijs, flesje BCS Clinee-Tril (Jan Borgerink, Albergen) van RCBD op zak, hoopt Julian nog veel meer prijzen te vliegen dit jaar.Wendy Eertink
Verslaggeefster RekenCentrum Berg en Dal, GoorNaar de uitslagen van de Natural Jeugdcompetitie 2016