Natural Jeugd Competitie - M29 Niergies 18-07-2015



Zaterdag 18-07-2015 vliegt Robin van Sermond weer een geweldige plek op RCBD
Robin heeft gisteren met haar duiven de laatste vlucht gevlogen en pakte nog even de 1ste prijs mee! De duiven werden om 9:00 uur losgelaten in Niergnies. Na 3 uur, 42 minuten en 3 seconden werd de eerste duif "Maren" van Robin geklokt. Robin deed 4 duiven mee voor de vlucht en drie duiven vielen in de prijzen. Robin sleepte ook nog even een 2e en 4e plaats binnen.

Dit jaar kan niet op voor Robin. In totaal zijn 15 wedvluchten gevlogen. Robin won 5 wedvluchten en werd tweede bij vier wedvluchten. Tijdens die vier wedvluchten werd zij tweede achter haar grootste concurrent (en vriendin) Wendy Eertink. Deze twee dames maken het enorm spannend voor dit kampioenschap. Robin staat 1ste in het kampioenschap bij de aangewezen duiven en Wendy staat 1ste in het kampioenschap bij de onaangewezen duiven. Wie wordt er kampioen? We gaan het beleven.

Voor Robin kan dit seizoen in ieder geval niet meer kapot en ze is super trots op haar duiven! Duiven worden niet vanzelf kampioen en daar moet je wat voor doen. Voeren, hok schoonmaken, het hoort er allemaal bij.

Natuurlijk moet opa Hennie en ome Remco bedankt worden, want zonder tips en trucs van opa en Remco was dit resultaat natuurlijk niet behaald.

Volgende week start het kampioenschap voor jonge duiven. Ik mag mij vergissen, maar ook in die categorie heeft Robin een paar toppers.



De belevenis van een jeugdliefhebber die op zijn duiven wacht
Wat een mooi gezicht toen zaterdag de duiven terug kwamen van niergnies. Wij stonden te kijken en volgens onze verwachting zouden de duiven tussen 12.15 en 12.30 kunnen komen. Nog net voor half een kwamen er twee duiven aangestormd, een uit zuid de ander meer uit het westen, gevolgd  door nog nog weer een duif.

Wij hadden in totaal 26 doffers mee, maar de 265 won, gevolgd door de super 517 en de 613 twee oudere doffers. En dan niet te vergeten de 723 die dit jaar ook al weer goed gepresteerd heeft.

Het was een mooi duiven weekeind met een mooie uitslag 1-2-3 met 6 bij de eerste tien.

Groeten, Thijs Kuijpers uit Markelo



Wendy Eertink
Verslaggeefster RekenCentrum Berg en Dal, Goor



Naar de uitslagen van de Natural Jeugdcompetitie 2015