Deventer Concours Vereniging - Gerrit van Meeterens 2e zege in DCV

Foto volgt
Gerrit poseert trots voor zijn hok Foto J. Gremmen

Foto volgt
Meer dan 120 km/uur... Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 342
Aantal deelnemers: 33

Gerrit maakt tot nu toe een perfect seizoen door: zijn tweede overwinning binnen de DCV; tot nu toe de 2e en 3e beste Jaarling in de Jaarlingencompetitie; tot nu toe 1e onaangewezen Snelheid (2e Superkampioenschap). Kortom Gerrit mag niet klagen als het gaat over de duivenzaken tot nu toe. De zaterdag van Nanteuil gaat in de boeken als één van de meest stormachtige. Met een gemiddelde snelheid van meer dan 120 km/uur raasde de ´586 richting huiswaarts. Niemand had die vrijdagavond nog een lossing op zaterdag verwacht. De duiven gingen vroeg de lucht in. Tussen de buien door werd het een goed verloop.

De 10-1279586 speelde tot nu toe zijn 7e prijs en staat momenteel als 13e geklasseerd in de jaarlingen competitie. Zijn ouders komen uit een Schuilingkoppel dat bij Johnny Paliama is gehuisvest. Dit koppel is weer afkomstig van Wessels uit Twello. Een prachtige doffer die samen met zijn hokgenoten altijd in de bak wordt vastgehouden. Twee maal daags worden ze getraind en krijgen samen op de vloer te eten en te drinken. Daarna weer vastgezet in de bak.

Gerrit is al weer volop bezig met de jonge duiven. Net uit de verduistering (en weer bijgelicht) probeert hij de jongen aan het trainen te krijgen. Dat gaat nu nog niet zo vlot, maar hij heeft er alle vertrouwen in ze op tijd "aan de gang" te krijgen. Gerrit: van harte gefeliciteerd.

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina