Deventer Concours Vereniging - Orléans in DCV (319 duiven)
Winnaar Ronaldo Roroa

Foto volgt     De tijd van de "grote vluchten" is weer aangekomen. De eerste was de eendaagse fondvlucht vanuit Orléans, een vlucht die tot ieders verbeelding spreekt. Winnaar in de DCV werd Ronaldo Roroa (15 jaar en leerling VMBO). Vorig jaar in Deventer begonnen met de jonge duiven en nu een schitterende overwinning. Deze overwinning had Ronaldo echt nodig, want bij de start van een duivenloopbaan zit het niet altijd mee. Deze overwinning in de DCV was tevens een 1ste prijs in de Kring Deventer e.o. (600 duiven), een 6e in de Regio en een 39e inde afdeling tegen 13.000 duiven. Een mooie opsteker voor deze jonge duivenman.
Gerrit Wolf (spelend onder de comb. Wolf te Wezep) is de man achter deze overwinning. Vorig jaar kreeg Ronaldo van hem de jonge duiven waarmee Ronaldo de start in de duivensport maakte en Gerrit stippelt de lijntjes uit. Ronaldo is direct als hij thuiskomt van school met de duifjes bezig. Jammer, dat de buren veel bezwaar maakt tegen de duiven van hun buurjongen en dat verzuurt soms het plezier.
De winnende duif is een opvanger afkomstig van een liefhebber uit de regio afd. 9. De vader zou een Deense duif zijn, die al meerdere goeien gegeven heeft.
Ronaldo en Gerrit van harte gefeliciteerd!

Jan Gremmen

Terug naar het begin van de pagina