Natural Jeugd Competitie - M22 Châlons-en-Champagne 30-05-2015



Wendy Eertink vliegt eerste op RCBD bij de Zelfstandige jeugd op de vlucht Châlons-en-Champagne
Ondanks dat Wendy deze week afwezig was door een project van school naar Wit-Rusland heeft Jessica [zusje], haar duifjes heel goed verzorgd. Vandaar deze uitmuntende prestatie. Wendy haar duivin heeft haar niet in de steek gelaten, want zij heeft opnieuw een top klassering behaald. De 5109 was met een snelheid van 1476 mpm als eerste weer thuis. Het is een afstammeling van Seppenwoolde uit Rijssen.

Wendy is zaterdagavond in Warschau op de hoogte gebracht van haar prestaties. Ze was er heel blij mee, maar wil graag weer zelf haar duifjes voeren en verzorgen. Gelukkig komt ze zondag weer thuis en kan ze deze week haar duifjes zelf weer verzorgen.

Opgetekend door Leonie Eertink



Overwinning door een van de broers Kuijpers: Thijs
Na twee weken ruzie met de weergoden afgelopen zaterdag weer een vlucht, waaraan iedereen mee kon doen. Zoals eerder weer een overwinning naar één van de broers Kuijpers, Markelo. De gewonnen prijs is een verrassing van Obie uit Almelo.

Dit keer met de weduwnaar 594. Hij kwam zoals verwacht vanuit het noorden; dit door de buien onderweg. Het zijn iedere keer andere duiven die met de eer gaan strijken vanuit Markelo. Hij is gekweekt uit een doffer van Belgische liefhebber Vos Jennes; de moeder is een rechtstreekse van Loon uit Poppel. Een mooie overwinning en nu maar hopen op mooi vliegweer de komende weken. Iedereen succes!



Groeten Thijs Kuijpers



Wendy Eertink
Verslaggeefster RekenCentrum Berg en Dal, Goor



Naar de uitslagen van de Natural Jeugdcompetitie 2015