Deventer Concours Vereniging - Johnny Paliama slaat weer toe!

Foto volgt
Eregallerij Foto J. Gremmen

Foto volgt
De ´776 poseert gewillig Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 740
Aantal deelnemers: 49

De wedvlucht Tessenderlo verliep behoorlijk veel sneller dan de openingsvlucht van dit seizoen. De winnaar, de NL13-180977 6 klokte 1523 mpm en bleef hiermee nipt Bert Poelman van PV Deventer voor.

De ´776 is niet aan z’n proefstukje toe, deze overwinning betekent al de 2e eerste prijs DCV in z´n nu nog jonge leven. Als jonge duif, vorig jaar dus, werd deze doffer maar liefst kampioensduif jong in vereniging en DCV en scoorde hij het tot 3e kampioensduif jong in de Kring Deventer. In dat jaar o.a. een 1e DCV op Tongeren tegen 329 duiven en een 15e Hapert tegen 3860 duiven! Nu dus een 1e Tessenderlo tegen 740 duiven en het seizoen is nog jong.

Deze doffer is een volle broer van de welbekende ´53 van Gerrit van Meeteren en komt uit het zgn. Hultink-koppel waarvan de duivin een kleindochter van de ´47 G&S Schuiling is. De naam Hultink-koppel gaat niet helemaal op omdat de doffer van dit koppel een kleinzoon van de "Blue Angel" van Frans Timmermans is (uit Wehl) en deze doffer heeft Johnny bekomen via sportvriend Henk Wessels, Twello. Maar goed, bij Johnny en bij vele sportvrienden in Deventer staat dit koppel bekend als het Hultink-koppel en zo laten we het maar. Vele goede duiven hebben dit koppel uit voortgebracht (Hans Munstege speelde o.a. vorig seizoen nog een 1e Tongeren DCV met een dochter uit dit koppel) en met de ´776 lijkt een nieuwe topper te zijn opgestaan. En wie zegt dat een goede jonge duif vaak niet presteert als jaarling, hier het bewijs!

Johnny speelt ook nog de 5e prijs binnen de eerste 10 DCV en komt tot 18 van de 29 in de prijzen, een prima gemiddelde. Johnny, van harte gefeliciteerd, we mogen er denk ik wel vanuit gaan dat het een opmaat is tot meer.

Jan Gremmen


Terug naar het begin van de pagina