Deventer Concours Vereniging - Jo van Putten flikt het hem weer! Winnaar Péronne ondanks overlast.

Foto volgt
Jo van Putten: geen last van overlast. Foto J. Gremmen

Foto volgt
De 12-1239215 poseert gewillig Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 329
Aantal deelnemers: 30

Het verleden is het bewijs: Jo van Putten is er elk jaar weer bij vooral als het over de jonge duiven gaat. Al vele malen winnaar van de fiets; komt altijd voor in de lijstjes van de Joet of Attractie Speciaal. Nu ook weer de winnaar van de jonge duivenvlucht van de grotere afstand. Hebben sommige liefhebbers de moed al opgegeven wat het spel met de jongen betreft: Jo gaat gewoon door en speelt altijd nog met 20 duiven en 1 en 6 in de top10 van de DCV.

De winnende duif is een duivinnetje 2-1239215. Vader is de 10-1279870 die dit jaar nog een 1e in de Kring speelde van Geel tegen 1580 duiven. Jo heeft van deze doffer een half hok vol zitten. Een stuk of zes broers stammen af van een Schuiling doffer (lijn Mustang) met een duivin van Henk Tiel (lijn van de 227 Hans Munstege, 5e nationaal duifkampioen midfond in 2010). Ook de 18 van zoon Paul is van dezelfde familie.

De moeder is de 1349353, een dochter van de 221 die nu bij Wokke Zeiss zijn kwekerstalenten aan het tonen is.

We spraken over "overlast", want Jo wordt al een paar weken geplaagd door bouwwerkzaamheden in een appartementengebouw vlak achter zijn woning. Moeilijk om de duiven ongestoord uit te laten, omdat er tot laat in de avond gewerkt wordt.

Hoe dan ook: Jo heeft er weer een overwinning bij! En we zijn wat hem betreft nog niet aan het einde van het seizoen. Gefeliciteerd!

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina