Deventer Concours Vereniging - Overtuigende zege Gerrit Appelo op Albi

Foto volgt
Gerrit´s doel: meedoen aan ZLU-vluchten Foto J. Gremmen

Foto volgt
Afstammend van de Chipsduivin uit 1987 Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 29
Aantal deelnemers: 6

Jammer genoeg is het maar een handjevol Deventer duivenliefhebbers dat zich bezig houdt met de "verre vluchten". Gerrit is er daar één van. Samen met zijn vader Louis z.g. bouwde hij een schitterende accommodatie met een lengte van 30 meter. Ik heb ze niet exact geteld, maar met zo'n 10 afdelingen, waarvoor een gang loopt.

"We zaten in het begin voortdurend te sukkelen met de verluchting; we kregen de duiven niet echt gezond. Uiteindelijk heb ik zo'n 2 jaar geleden gekozen voor een dicht plafond en het tegelijkertijd aanleggen van een afzuigsysteem, dat elk uur gedurende 1 kwartier in werking komt. De duiven zien er veel beter uit, geen gekuur meer en het belangrijkste... betere prestaties."

De winnende duif is een blauw doffertje de ´243. Eigenlijk geen overnachtduif, maar nog afstammend van de Chipsduivin van 1987. Jan Zeiss ving regelmatig duiven bij de Golden Wonder chipsfabrieken en bracht deze naar Louis voor een zakcentje. Zo kon Jan aan wat geld komen voor een borreltje. Één duif werd niet voor de slacht bestemd, maar bleef op de hokken aan de Holterweg. Deze duivin werd in feite de stamduivin voor duiven van de snellere vlucht. De "Chipsdoffer" werd de uiteindelijke winnaar van Albi met 1 uur voorsprong op een hokgenoot. In de Kring Deventer bezette Gerrit o.a. de 3e en 5e plaats tegen 105 duiven.

Gerrit gaat vooral op de Overnachtfond. Het hok is voornamelijk opgebouwd uit duiven van Jellema en Bennie Schrijvers, uit Zutphen. Op Orange heeft hij er 15 mee. We zijn allemaal benieuwd. Uiteindelijk zou hij graag deel willen nemen aan de ZLU-vluchten. Het hok en de duiven zijn in orde. Wie weet welke prestaties er nog geleverd gaan worden. Gerrit: van harte gefeliciteerd en succes in de toekomst.

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina