Deventer Concours Vereniging - Herwin Dikkeboer wint Périgueux met jaarling duivinnetje

Foto volgt
Herwin moet helemaal naar Wijhe Foto J. Gremmen

Foto volgt
Een enorm klein en rood gevaar... Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 49
Aantal deelnemers: 8

Voor degenen die een ander elektronisch kloksysteem hebben dan Unikon is het maar lastig om in onze regio nationaal in te korven. Herwin heeft een Tauris systeem en in het inkorfcentrum te Wijhe kun je alleen met Unikon terecht. Dus: klokken met de gummiring. Op Périgueux kwamen bij Herwin 2 duiven tegelijk aan: met twee gummi´s in de hand krijgt de ene duif soms meer eer dan hem toekomt. Zo ook nu: de 01-1481746 was eigenlijk de tweede aankomende duif, het zij zo.

Het jaarling duivinnetje, op een paar dagen broeden gespeeld, is een enorm klein en rood gevaar. Een aanvlieger vanuit Arnhem. De eigenaar vertelde, dat haar ouders rechtstreeks afkomstig zijn van de gebroeders Hagens. Haar eerste succes heeft ze voor Herwin binnengehaald: 3e in de Kring en 23e in de regio tegen 857 duiven.

Bij mijn bezoek lagen er weer diverse plekken met veren om de hokken. "Toen je de vorige keer bij me kwam miste ik 30 duiven door de roofvogels; sinds 2 weken staat nu het totaal op 35", zelfs bij thuiskomst van de duiven zit de roofvogel op de loer. ´t Is om moedeloos van te worden.

Een gouden plak met een zwart randje eromheen. Herwin: proficiat!

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina