Deventer Concours Vereniging - Peter Voskamp wint Stormachtige Pommeroeul

Foto volgt
Peter bij zijn trots Foto J. Gremmen

Foto volgt
Staatsieportret "Route 66" Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 528
Aantal deelnemers: 51

Met een snelheid van 103 km/u wist de "Route 66" de overwinning vanuit Pommeroeul voor zich op te eisen. Een geweldenaar, die naast een perfect oriëntatievermogen ook over de nodige ausdauer moet beschikken want anders bezet je (op dit moment) niet de 3e plaats in de steeds spannender wordende Jaarlingencompetitie.

Veertien dagen eerder was het Peters' 007 , alias "James Bond" die op M19 vanuit Molincourt de eerste prijs in de wacht sleepte en nu ook Peters´ 3e duif was (44e op deze vlucht). Je moet maar een paar van deze Goudvinkjes hebben, dan is het iedere vlucht weer genieten van snelle aankomsten.

De ´266 is zoals eerder vermeld, een broer van de Teletekst-duivin (zie reportage Morincourt M19).

En stamt uit het Schaerlaeckenssoort (Mattens x Sissy). Peter speelt met 7 koppels Totaalweduwschap. ´s Ochtends tussen 7 en 8 gaan de doffers naar buiten, vervolgens worden de jonge duiven losgelaten die meestal door Pa Voskamp worden binnen gelaten. ´s Avonds is het de beurt aan de duivinnen om hun rondjes te maken. Ondanks deze beperkte training weerhoudt het de duiven niet om prima te presteren.

Van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina