Deventer Concours Vereniging - Berthus Kok, Epse - Winnaar V17 Nijvel (1036 d.)

Foto volgt     De tweede vlucht van het seizoen kent de zelfde winnaar als de openingsvlucht van vorige week vanuit Venlo: Berthus Kok uit Epse, ofwel de "Duivenkunstenaar". Het scheelde niet veel (15 seconden) of de winnende duif van vorige week won ook deze tweede vlucht. Berthus hierover: "Deze duif moet altijd eerst op het dak van het huis landen voordat hij naar binnen komt. Ik heb die tweede niet eens zien aankomen. Toen ik bij de derde duif keek hoe laat dat ´ie precies zat, zag ik dat er al een eerder een duif geconstateerd was: de jaarling van vorige week".

Winnaar van deze week was de 08-5146789, die om 11:50:11u geklokt werd en een snelheid maakte van 1116,298 mpm. Een pittige vlucht met een stevige wind uit het oosten/noordoosten. Een doffer die we al eerder beschreven hebben. Hij werd vorig jaar 2e van 1001 duiven op St. Job in ´t Goor. In 2008 werd hij jonge duifkampioen en zo al heel wat prijsjes voor de baas verdiend heeft. Kortom een duifje om zuinig en tegelijkertijd trots op te zijn. We vertelden er tegelijkertijd bij, dat dit doffertje afkomstig van de duivenmarkt van Lier en wel van de Belgische liefhebber de heer Tournelle die in 2009 trots rondliep met de uitslagen van Berthus om reclame te maken voor zijn duiven die hij (nog altijd?) te koop heeft op die (vaak) koude markt daar in het Belgische Lier.

Valt nog te melden, dat Berthus er 17 mee had, waarvan er zich 15 in de uitslag speelden, Kan niet beter. Bijna niet vol te houden: maar deze buit is binnen.

Jan Gremmen

Terug naar het begin van de pagina