Deventer Concours Vereniging - Peter Voskamp, winnaar Morlincourt M19

Foto volgt
Peter laat z´n ware gezicht zien Foto J. Gremmen

Foto volgt
NL 10-1277007, alias James Bond Foto J. Gremmen

    Mijn zijn 31 jaar mogen we Peter Voskamp, met alle respect, eigenlijk nog een "jeugdliefhebber" noemen. Al weer even geleden samenspelend met zijn vader aan de Radstakerweg in Deventer, maar sinds 2009 zelfstandig spelend vanaf een schitterende plek in het oude Colmschate vlakbij "De Kuip".

Toen ik Peter zondagmiddag belde voor het maken van een afspraak nam hij zij gsm op midden op de Waddenzee tijdens het "wadlopen" samen met zijn collega's van Witteveen & Bos, het bedrijf waar hij als ecoloog werkzaam is. Even geduld tot maandagavond om de gegevens van deze winnaar te mogen noteren.

De James Bond (10-1277007) wist op deze eerste midfondvlucht de snelste te zijn van 813 duiven in onze DCV. (13 mee en 7 prijzen). Tegelijkertijd een eerste in de Kring Deventer tegen 1551 duiven. Opvallend was, dat hij 15 minuten moest wachten tot zijn 2e duif (005) zich meldde. Peter heeft zijn stam opgebouwd met het Schaerlaeckenssoort via Remko Kok (Mariënheem), geen onbekende in ons duivenlandje. Berthus Kok, vader van Remko speelt ook de pannen van het dak. De 007 komt dan ook uit een rechtstreeks Schaerlaeckenskoppel uit de lijn Mattens x Sissy. In feite bestaat de stam van Peter alleen maar uit nazaten van deze lijn.

Peter is er bijzonder succesvol mee, In 2010 behaalde hij een teletekstnotering met een derde van Péronne tegen 6460 duiven. Een geweldige opsteker en een bewijs, dat hij op de goede weg is. Een broer van deze teletekst duivin, de 266, staat momenteel bovenaan in de Jaarlingencompetitie, terwijl de 007 weer een neef hiervan is.

De 007 is als jonge duif "even weggeweest" en daarom op de natour ingespeeld. Op de eerste vluchten liet hij zich al zien door 2x als eerste op het hok te arriveren. Peter heeft hem toen "ingehouden"

Peter speelt met slechts 7 koppeltjes met doffers en duivinnen op weduwschap. Een klein maar fijn hok mag je rustig zeggen. Voorlopig nog op vitesse en midfond, maar ook vooruitkijkend naar de eendaagse fond. Peter, van harte gefeliciteerd.

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina