Deventer Concours Vereniging - Goud en Zilver voor Peter Visser

Foto volgt
Peter Visser is sinds 2008 duivencoach Foto J. Gremmen

Foto volgt
Winnaar van een pittige vlucht Foto J. Gremmen

    Aantal duiven: 63
Aantal deelnemers: 11

Peter Visser is sinds 2008 actief in onze duivensport. Vorig jaar (2010) wist hij al een 1ste in de DCV te vliegen vanuit Breuil le Vert. In 2008 ging hij op pad naar Lier om daar samen met clubgenoot Marco Toering wat "te investeren" in nieuwe duifjes. Peter wilde met deze duiven de eerste passen wagen op het duivenpad. De winnaar van Breuil le Vert in DCV werd één van die Belgen die destijds op de markt gekocht werd. Verder werd hij 2e van Brive 2010 in DCV (duifje G. Appelo) en winnaar St.Job in ´t Goor in SS (met een ander Belgje).

Nu anno 2011 een 1ste en 2e vanuit Cahors. Een pittige vlucht want de winnaar de 094 haalde een snelheid van nog geen 900 mpm. Het mooie doffertje is rechtstreeks van Gerrit Appelo (moeder is zus van de Brive duivin van Gerrit en vader is uit Van Gurp duiven). De nummer 2 van deze vlucht is uit dezelfde moeder en de vader is ook weer van het Van Gurp-bloed.

Peter gaat zich voor de toekomst volledig richten op de overnachtfond. Van Gerrit Niehaus heeft hij even geleden 5 koppels gekregen; daarnaast heeft hij bij W. Mulderij (Vinkenbuurt) een koppel duiven gehaald. Bij Jos Schrijvers, Zutphen, werden Jellema en Van Dommel duiven gehaald. Nu nog kweken en als het effe kan: jonge duiven overhouden. Dat is het probleem tegenwoordig. In ieder geval: Peter, van harte gefeliciteerd en veel succes met de opbouw van de fondstam.

Jan Gremmen

Foto volgt
Accommodatie Foto J. Gremmen

Terug naar het begin van de pagina